До края на седмицата Барселона ще затвори трансферите на Фелипе Коутиньо от Ливърпул и Осман Дембеле от Борусия Дортмунд, съобщава Sport.es. Двамата ще излязат на обща стойност около 200 милиона евро без допълнителните бонуси.

Предполага се, че германския клуб вече е приел офертата за френския национал на стойност от 100 млн. евро. Каталунците са решили да броят тази сума за 20-годишния футболист, въпреки че в офисите на "Камп Ноу" смятат, че тя е твърде висока. Причината за това е, че Дембеле има само един сезон в топ отбор в Европа. В момента двете страни преговарят за премиите, които ще получат на "Сигнал Идуна Парк". От там настояват те да са още 30 млн. евро, които да бъдат изплатени при определени условия.

Ситуацията с Коутиньо е далеч по-заплетена. Ливърпул категорично отказа да го продаде, което накара 25-годишния бразилски национал да подаде официална молба за трансфер. Точно в това се крие надеждата на Барса, че от "Анфийлд" най-накрая ще склонят да се разделят с един от най-добрите си футболисти.