Полузащитникът на Барселона Сержи Роберто е обиден и иска да напусне "Камп Ноу", съобщава Sport.es.

25-годишният футболист е недоволен от факта, че нито един път по време на лятната подготовка не започна титуляр. След привличането на Паулиньо за 40 милиона евро, Роберто смята, че новият треньор Ернесто Валверде ще го забие на пейката за постоянно в годината преди световното първенство в Русия. Точно заради това той обмисля да напусне. Освобождаващата клауза на халфа е 40 млн. евро, като името му беше свързвано с Ювентус, Челси и Манчестър Юнайтед, за които няма да е проблем да я платят.

През миналия сезон Роберто игра като десен защитник и нееднократно заяви, че иска да се върне в халфовата линия, където конкуренцията е много по-голяма. Освен това Барса се подсили с Нелсон Семедо, който се очаква да е титуляр по фланга, където действаше Серджи.

В първия мач срещу Реал Мадрид за Суперкупата на Испания той се появи като резерва на мястото на Андрес Иниеста и игра 23 минути. Срещу Чапекоензе и Химнастик юношата на каталунците не беше използван, а в контролите с Реал (3:2), Манчестър Юнайтед (1:0) и Ювентус (2:1) игра съответно 45, 39 и 45 минути.