Барселона започна сезона в Испания с победа, след като надви Бетис с 2:0 на своя "Ноу Камп" в среща от първия кръг на Примера дивисион. 

На мястото на контузения Луис Суарес, Ернесто Валверде пусна в атаката на домакините Пако Алкасер.

Това бе най-тъжната победа за каталунците, тъй като на града, а и на цяла Испания, изобщо не му е до футбол. Причината за това са атентатите в Барселона, които отнеха живота на много хора. 

Каталунците стигнаха до първо попадение след автогол на Тошка в 36-ата минута, а три след това Сержи Роберто удвои аванса им и на практика оформи крайния резултат.

Меси имаше добри шансове да запише името си сред голмайсторите през вечерта, но така и нямаше нужния късмет да го стори. 


Съвсем логично мачът започна с минута мълчание в памет на жертвите от атентатите в Барселона.

Домакините бързо натиснаха противника си и още в 12-ата минута имаха прекрасен шанс да открият резултата, но Деулофеу не успя да отбележи от страхотна позиция. 

Малко след това удар на Меси около границата на наказателното поле не намери очертанията на вратата.

През следващите минути домакините натиснаха здраво противника си и създадоха редица опасни атаки от които обаче така и не произлезе нещо кой знае колко опасно.

В 25-ата минута след прекрасна комбинация между Меси и Бускетс, аржентинецът отправи хубав удар с фалц и топката облиза страничната греда. 

Десет минути след това отново Лео бе в светлините на прожекторите и този път също нацели гредата, като го стори след директен удар от фаул.

В крайна сметка логичното се случи и в 37-ата минута Барселона откри.резултата след автогол на Тошка. След центриране на Деулофеу към Меси, футболистът на гостите отклони топката с крак към вратата си и я вкара.

Малко след това Леон излезе сам срещу вратаря на Барса, но в последния момент Масчерано предотврати попадението, след като протегна крак. 

В 39-ата минута Деулофеу изведе Сержи Роберто сам на точката на дузпата и последният нямаше как да сгреши, a до почивката нямаше повече голове. 

Съвсем логично, с оглед на добрия си аванс, домакините не се напъваха особено в началните минути на второто полувреме.

В 60-ата минута Меси отправи опасен удар от няколко метра, но топката в крайна сметка срещна гредата и така аржентинецът пропусна шанс за първи гол.

Малко след това пък голямата звезда на Барса отправи техничен удар, който така и не намери очертанията на вратата. 

В 74-ата минута Барса пропиля най-добрия си шанс след почивката, след като Видал бе изведен от Меси сам срещу вратаря, но реши да го финтира и в крайна сметка идеята му не се получи.

До самия край така и нямаше повече голове.

БАРСЕЛОНА - БЕТИС 2:0
1:0 Тошка 36 автогол
2:0 Сержи Роберто 39

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Юмтити, Масчерано, Алба (82 - Дин), Семедо, Ракитич, Бускетс, Роберто, Деулофеу (72 - Видал), Меси, Алкасер

БЕТИС: Адан, Манди, Федал, Барахан, Тошка, Гуардадо, Нахуел (72 - Гереро), Нарваес (68 - Гарсия), Камараса (78 - Руис), Хоакин, Леон