Бившата бразилска звезда на Барселона Неймар, който вече защитава цветовете на ПСЖ, критикува ръководството на каталунския клуб.

Нападателят напусна "Камп Ноу" този месец за рекордните 222 милиона евро, за да премине при "принцовете". Той понесе куп критики за трансфера и беше определен като "алчен", но явно е поредният футболист в испанския колос, който не може да намери общ език с шефовете.

"Много е тъжно, че Барса има такова ръководство. Това не са хора, които трябва да заемат такива позиции. Барселона заслужава много повече. Когато заиграх там, всички беше наред, но след това... Имам много приятели в града, там прекарах четири страхотни години", каза техничарят.

По-рано бащата на Неймар, който е и негов агент, заяви, че Барселона отказва да му плати 26 милиона евро бонуси за удължаването на договора през миналия сезон. Той публично обвини каталунците в измама и най-вероятно това е една от причините нападателят да критикува бившите си работодатели.

Срещу настоящото ръководство на Барса, начело с президента Хосеп Мария Бартомеу, се изказват още един куп знаменити имена, сред които Христо Стоичков и Дани Алвеш.