Голямата звезда на Барселона Лео Меси не бърза да поднови договора си с клуба заради напускането на Неймар в посока ПСЖ за рекордните 222 милиона евро.

Петкратният носител на Златната топка уточни всички условия по новото споразумение още през юни и се очакваше след края на ваканцията си да преподпише. Точно тогава обаче настъпи неочакваната раздяла с бразилската звезда и заради това Меси е отложил парафирането.

Според Marca за аржентинския гений е много важен какъв спортен проект ще му бъде представен от "Камп Ноу" за новия сезон, но за момента той е неясен. Причината за това е раздялата с Неймар, както и пропадналия трансфер на Фелипе Коутиньо от Ливърпул.

Слуховете, че Манчестър Сити е готов да плати освобождаващата клауза на Меси от 300 млн. евро предизвикват допълнителна нервност, но Marca добавя още, че гореспоменатите проблеми не са достатъчни, за да се реши Лео да напусне Барселона. Неговата идея е да подпише новия договор и привличането на двама известни футболисти до края на трансферния прозорец ще ускори този процес.