Нов обрат настъпи по една от най-големите трансферни саги това лято. Барселона ще направи последен опит да привлече звездата на Ливърпул Фелипе Коутиньо.

Според една от най-авторитетните медии в Европа – Sky Sports, от "Камп Ноу" ще предложат 138 милиона паунда за бразилския национал. От тях 101 млн. паунда веднага ще отидат при "мърсисайдци", а останалата сума ще е под формата на бонуси.

Преди няколко дни каталунците поставиха ултиматум относно привличането на 25-годишния бразилец, който изтече в неделя привечер. Интересното е, че Ливърпул тотално игнорира условието на каталунците, но те отново се задействаха за купуването на Коутиньо.

Самият футболист настояваше да бъде продаден в Ла Лига, но след като видя, че това ще стане много трудно, промени позицията си. Според The Independent скоро той ще поднесе официално извинение на ръководството на "червените" за създалата се ситуация.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че няма никакъв проблем с един от най-добрите си играчи. "С него сме в отлични отношения и нищо не се е променило. Английският ми не е толкова добър, за да отговарям по пет различни начина на един и същи въпрос", каза в типичния си стил германският спец.

The Independent пише още, че не е изключено Коутиньо да подпише нов договор с Ливърпул в скоро време, въпреки че едва преди няколко месеца преподписа за пет години.