Ръководството на ПСЖ излезе с официална позиция относно намеренията на Барселона да съди Неймар за 8,5 милиона евро. От "Камп Ноу" претендират, че бразилският ас трябва да им върне въпросната сума, която му беше дадена като бонус лоялност при преподписването на договора преди няколко месеца.

"ПСЖ се изненада от изявлението на Барселона, в което се обявява началото на съдебен процес срещу Неймар. В него се посочва, че ако той не плати изискваната сума, отговорността пада върху клуба му. ПСЖ иска да подчертае, че ръководството, подобно на Неймар, винаги действа в рамките на закона и установените правила. Още веднъж изразяваме съжаление за това отношение на Барселона", гласи съобщението.

От "Камп Ноу" още не могат да преглътнат факта, че "принцовете" платиха освобождаващата клауза на нападателя от 222 млн. евро, за да го превърнат в най-скъпия футболист в историята. Каталунците вече изиграха и бащата на Неймар, след като отказаха да му платят бонус от 26 млн. евро с мотива, че той отпада заради трансфера в ПСЖ.