Президентът на френския клуб Ница Жан-Пиер Ривиер призна, че Барселона е искала да привлече играча на неговия тим Жан-Микаел Сери, който играе като полузащитник. Но по неговите думи трансферът се провалил по вина на каталунците.

"В сряда, на 23-и август, рано сутринта ми се обади нашият генерален директор и ми каза, че с него са се свързали представители на Барселона", каза Ривиер в интервю за телевизия Canal+.

"По-късно през деня аз си поговорих с президента на Барселона и той ми каза, че те нямат намерение да подписват договор със Сери. В четвъртък сутринта ми се обадиха и ми казаха, че окончателно се отказват. Моят отговор към Барселона беше, че не бива да се постъпва така, защото футболистът вече започна да мисли за Барса."

"Когато ние обяснихме на футболиста, че има интерес от Барселона за него, той заяви, че това е сбъдната мечта и беше много щастлив. Ден по-късно обаче всичко беше приключило", обяснява Ривиер.

Трудно е да се повярва, че каталунците ще вземат футболист от Кот д'Ивоар, който е на 26 години, пишат пък испански издания. На първо място той не е гражданин на ЕС, а след това възрастта му предполага по-сериозен опит. Преди да дойде във френското първенство той е играл в родината си, във втория отбор на Порто и в Пасош де Ферейра.