Треньорът на Барселона Ернесто Валверде анализира представянето на отбора след успеха с 2:1 над Еспаньол, който остави каталунците на върха в Ла Лига с пълен актив от 12 точки.

"Този успех ни прави по-силни, защото беше труден мач. Те ни пресираха добре и беше трудно да създаваме голови опасности. Затвориха ни много добре и не успяхме да им се противопоставим", започна Валверде.

"Затова поздравявам отбора - успяхме да обърнем нещата. Не е толкова важно, че головете бяха вкарани от влезлите като резерви Денис Суарес и Паулиньо. Важното е да знаем, че можем да покажем реакция."

"Страдахме, защото честно казано не играхме бързо. А и теренът не ни помогна. Беше сух, топката нямаше скорост, но ние обърнахме нещата. Искахме да пробием през линиите им, да навлизаме по-дълбоко."

"При Дембеле мисля, че става дума за мускулно разкъсване, но прегледите ще покажат какъв точно е проблемът. Жалко е, защото той тъкмо започна да свиква с динамиката на отбора. Надяваме се да не отсъства дълго време", каза още специалистът.