Контузията на най-скъпия футболист в историята на Барселона – Осман Дембеле, разпали война между испанските медии. От двете страни на барикадата са мадридското издание AS и каталунското Sport.es.

От столицата излизат с няколко версии относно травмата на французина – разкъсано сухожилие на двуглав бедрен мускул, която ще го извади от игра между 3 и 4 месеца.

AS пише, че стресът от трансферната сага с Дембеле, сухотата на тревата стадиона на Хетафе - "Колизеум Алфонсо Перес", където стана инцидентът, са част от възможните причини. Те звучат налудничаво, още повече на фона на последната. Там AS излиза със снимка (б.р. - долу), на която Дембеле се хваща за задната част на бедрото по време на тренировка.

Според мадридската медия, футболистът е бил прекалено изморен, най-вече от мача с Ювентус и защото не тренира пълноценно по време на трансферната сага. В материала е допълнено, че експерти са съветвали Ернесто Валверде да му даде почивка, но треньорът на своя глава заложил на Дембеле от 1-ата минута.

Sport.es не закъсня да контрира тези информации и написа, че техни източници от "Камп Ноу" са отрекли Дембеле да е бил уморен и да е получил травмата по-рано. "Преди мача нямаше никакви физически проблеми, нямаше предпоставки, че може да получи тежка контузия, както се случи", се пише още в дописката, където се защитава и Валверде.

Самият Дембеле вече се намира във Финландия и утре ще бъде опериран от светилото д-р Сакари Орава. На път за Хелзинки крилото беше поставено в инвалидна количка (б.р. - на водещата снимка), за да не натоварва допълнително проблемното място.