Суперзвездата на Барселона Лионел Меси продължава да чупи рекорди и да изумява дори собствения си треньор Ернесто Валверде.

Снощи аржентинецът мушна четири гола на Ейбар за победата с 6:1 и закръгли головете си на стадион "Ноу Камп" на 302. Той вече има девет гола през кампанията, което му се случва за първи път след първите пет кръга.

Статистиката показва, че петкратният носител на Златната топка има 519 гола в 591 мача за каталунския колос. Той е преодолял общо 134 вратари, като Марко Дмитрович е последният от тях към този момент.

За Меси това е петият случай, в който вкарва точно 4 гола в една среща. Той го е правил също така срещу Валенсия, Еспаньол и Осасуна. Както и срещу Арсенал в Шампионската лига. Рекордът му е от 7 март 2012 година, когато изригна с 5 попадения срещу Байер Леверкузен в турнира на богатите.

Съвсем скоро Лео ще сложи в малкия си джоб легендарният бивш капитан на тима Карлес Пуйол по брой изиграни мачове. Сърцатият бранител се отказа на кота 593 и южноамериканецът може да подобри постижението му още срещу Лас Палмас на 1 октомври на "Ноу Камп".

Така пред Меси по брой мачове за Барса ще остане само наследилия капитанската лента от Пуйол - халфът Шави. Поелият в посока Близкия Изток футболен магьосник изигра цели 767 двубоя за клуба на сърцето си.