Лионел Меси продължава да подобрява невиждани рекорди, а по-важното за феновете на Барселона е, че не спира да бележи. Аржентинецът наниза 4 гола при успеха с 6:1 над Ейбар. Така Лео закръгли головете си на “Ноу Камп” на 302, а каталунците продължиха 100-процентовия си актив в първенството с пета поредна победа. 

Голям мач за Барса направи и Паулиньо, който се отчете с гол и асистенция. Вкара и другият герой от мача с Хетафе Денис Суарес. За гостите Серхио Енрих върна надеждите в средата на второто полувреме, но много бързо Меси ги попари с нови два гола, за да довърши започнатото с четвърти в края на мача. 

Играчите на домакините излязоха с фланелки с надпис в подкрепа на контузения Осман Дембеле, но противно на очакванията близо 52 хиляди зрители на “Ноу Камп” видяха по-добро начало за гостите. Още в 4-та минута Енрих остана сам срещу Тер Стеген, но стражът на Барса изби. Малко след това и Инуй опита да изненада немския национал, но без успех. 

Оттук до края на мача каталунците не допуснаха повече слабости. В 20-та минута Нелсон Семедо изработи дузпа след съприкосновение с Алехандро Галвес и реферът Алехандро Ернандес наду свирката. Дмитрович хвана ъгъла при изпълнението на Лионел Меси, но единствено успя да докосне леко топката - 1:0 за Барселона. Малко след това Дмитрович парира страхотен фалцов удар на Меси, а в 38-та минута Паулиньо вкара втори гол. 

Денис Суарес центрира от ъглов удар, а бразилецът реализира за 2:0 с мощен удар с глава. Така Паулиньо се разписа във втори пореден мач за Барселона и в пълния си дебют за тима като титуляр. 

Много бързо след началото на второто полувреме Барса реши всичко. Паулиньо намери хубаво Меси при бърза контраатака, но ударът на аржентинеца бе отразен. Все пак топката попадна на крака на Денис Суарес, който реализира за 3:0. Младокът вкара и срещу Хетафе, но тази вечер за първи път в кариерата си регистрира гол и асистенция в един мач в Ла Лига. 

В 57-та минута Серхио Енрих върна един гол, сякаш за да раздразни каталунците. Само две минути по-късно Меси реализира за 4:1, а в 62-рата се възползва от хубаво подаване на Паулиньо за третия си гол в мача. Това обаче не бе всичко - в 87-та минута резервата Алейш Видал достави нова прекрасна топка на Меси, който хладнокръвно вкара за 6:1. 

Така Меси вече има 302 гола на “Ноу Камп”, а от началото на годината има 43 попадения в 40 срещи. Отделно Бълхата записа 39-ти хеттрик в кариерата си, 28 от които в Ла Лига.

За статистиката футболистите на Ейбар удариха и две греди. Първо чрез Пеня в 86-та минута, а след това и чрез Чарлес. Героят на вечерта обаче отново бе Лео Меси, а негов подгласник определено Паулиньо. 

Барселона - Ейбар 6:1

1:0 Лионел Меси 20'-д

2:0 Паулиньо 38'

3:0 Денис Суарес 53'

1:3 Серхио Енрих 57'

4:1 Лионел Меси 59'

5:1 Лионел Меси 62’

6:1 Лионел Меси 87’

Барселона: Тер Стеген, Дин, Масчерано, Пике, Семедо, Бускетс (65 - Ракитич), Иниеста (63 - Роберто), Паулиньо, Деулофеу (75 - Видал), Д. Суарес, Меси

Ейбар: Дмитрович, Хунка, Галвес, Оливейра, Арбия, Гарсия (77 - Ривера), Ескаланте, Инуй, Жордан, Капа (65 - Пеня), Енрих (72 - Чарлес)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/sTKl_dwD3Uo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>