Наставникът на Барселона Ернесто Валверде вече влезе в историята на Барселона. След победата с 6:1 над Ейбар снощи специалистът влезе в елитната компания на треньори, тръгнали с пет поредни победи в Ла Лига още в първия си сезон начело на "блаугранас".

Останалите са Тери Венейбълс, Луис ван Гаал, покойният Тито Виланова и Тата Мартино. Всеки един от тях триумфира с титлата в края на кампанията, като изключим аржентинеца.

Под ръководството на Валверде Барса удари Бетис и Алавес с по 2:0, след което разби градския съперник Еспаньол с 5:0. Трудният успех с 2:1 над Хетафе беше последван от снощната гръмка победа над Ейбар.

През сезон 1984/85 Венейбълс слага край на дългата суша и каталунците печелят първа титла от 1974 година насам. Още в първия кръг водения от него отбор сразява Реал насред Мадрид с 3:0.

Луис ван Гаал извежда Барса до титлата през сезон 1997/98, като неговата формация впечатлява с класическа победа като гост на Валенсия във втория кръг. Покойният Тито Виланова пък остава в историята на клуба със спечелените 100 точки.

Доста впечатляващ старт Барса прави и при Тата Мартино след първите пет кръга, но в последния кръг каталунците завършват 1:1 с Атлетико Мадрид у дома и "дюшекчиите" триумфираха с титлата.

Четирима бивши треньори на Барселона също имат 5 поредни победи на старта, но не и в първия си сезон на стадион "Ноу Камп". Това са Джеймс Белами (1929/30), Ринус Микелс (1972/73), Йохан Кройф (1990/91) и Пеп Гуардиола (2009/10).