Най-скъпата покупка в историята на Барселона Осман Дембеле (105 милиона евро без бонусите) влезе в спор с медицинския екип на клуба, пишат испанските медии.

Както е известно, вчера френският национал изненада мнозина със съобщението на профила си в Инстаграм, че ще се завърне на терена след само два месеца.

Той претърпя операция във Финландия и се завърна в каталунската столица, след като разкъса сухожилието на двуглавия бедрен мускул на левия крак при победата с 2:1 над Хетафе.

Първоначалните прогнози бяха за 4 месеца извън терените. Лекарите на "блаугранас" все пак са вдъхнали надежда на острието и са му заявили, че срокът е между 3 и 4 месеца.

Самият футболист обаче е твърдо решен да обуе бутонките след едва осем седмици. Той е бил посъветван да не бърза със завръщането си, защото рискува да усложни сериозно травмата си.

Контузията на французина пък е изцяло по негова вина, твърдят специалисти по германски футбол. Както е известно, Дембеле отказа да тренира с Борусия Дортмунд на 10 август и в продължение на седмици не поддържаше форма. Именно лошата му подготовка е в основата на скъсването на сухожилието.

Младият организъм на Осман е предпоставка за по-бързо възстановяване, но в подобен тип контузии няма гаранция. Луис Суарес например се завърна на терена по-рано от очакваното след контузия в коляното, но Рафиня Алкантара ще бъде в лазарета цели 9 месеца, също заради болки в коляното.