Треньорът на Барселона Ернесто Валверде коментира кризата в лагера на вечния враг Реал Мадрид и утрешното гостуване на новака Жирона.

"Трудно ми е да говоря за Реал Мадрид... Не очаквах лошия им старт. Но аз съм от другата страна на стената - или си от Реал, или от Барса. Преди един месец ние бяхме в същото положение като тях и се предполагаше, че сме в бедствена ситуация. Но тук нещата могат да се променят всяка седмица", сподели Валверде.

"Идва есен, после зима, пролет... Ние също ще губим мачове. Някои ще излизат от кризи, други ще влизат в такива. Покрай въпросните "кризи" винаги се вдига излишен шум, но в момента аз мисля само за своя отбор. Що се отнася до резултатите, някои отбори правят възход, а други бележат спад, това е нормално."

"Жирона не заслужаваше да загуби от Севиля в предишното си домакинство и аз ги виждам като отбор, който играе добре и е решен да остане в елита. Утрешният мач е много важен. Това е дерби и в него има важен емоционален фактор. Не трябва да забравяме, че срещу нас те ще бъдат по-мотивирани от обичайното."

"Относно участието на Лионел Меси в мача... Никой не изважда от състава си футболиста, който е вкарал четири гола в предходния двубой. Аз също няма да го извадя от състава", завърши Валверде.