Сезонът започна по феноменален начин за звездата на Барселона Лионел Меси, който вече има цели 11 гола в Ла Лига след първите седем кръга, правейки най-добрия старт в кариерата си.

За капак аржентинецът мушна два гола на Ювентус, който елиминира каталунците през миналия сезон в Шампионската лига. Статистиката показва, че за първи път досега петкратният носител на Златната топка играе без почивка в първите 11 официални мача на даден сезон - два за суперкупата на Испания, седем за първенство и два в Шампионската лига.

До момента най-пълната програма на Меси беше 2014 година, когато той изигра по 90 минути в първите 10 мача и беше заменен в 11-ия срещу Аякс в Шампионската лига.

Не е тайна, че Лео обича да играе постоянно и не обича да бъде сменян. Именно това доведе и до конфликт между него и Луис Енрике през януари 2015 година, когато бившият треньор на Барса беше на дръвника.

В момента наставникът на Барса Ернесто Валверде не може да си позволи да даде почивка на звездата си, защото отборът видимо е изцяло зависим от Лео, който бележи повечето голове.

Продажбата на Неймар в ПСЖ сериозно отслаби креативността на Барса в атака, а Луис Суарес не е във форма и има скромните два гола в актива си. Най-скъпата покупка в историята на "блаугранас" Осман Дембеле е контузен и почти цялата отговорност пада върху плещите на Меси, който носи отбора на гърба си.