Селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли потвърди, че му е трудно да намери едновременно място на терена на Лионел Меси и Пауло Дибала.

Наскоро самият ас на Ювентус бе заявил, че не е лесно да си партнира със звездата на Барса, защото двамата изповядват сходни стилове на игра.

"Тъй като нямаме много налично време да работим върху връзката Дибала-Меси, ние трябва да направим нещо по-конкретно", обяви Сампаоли преди световната квалификация с Перу.

"Не смятам, че Дибала е казал нещо лошо. неговите думи бяха, че е щастлив да играе с Меси, но просто не намира точно своето място на терена."

"Лео се нуждае от това да се движи на терена така, както го прави в своя клуб. Би било лудост да му търсим нова позиция. При схема 4-2-3-1 той дори играе по-напред, близо до пеналта."

"Ако играе далеч от наказателното поле, ние отдалечаваме нашия най-добър футболист от головите позиции, а това е нещото, което той прави най-добре в клуба си. Моята задача е да го накарам да разбере, че той е жизненоважен за отбора по отношение на завършващата фаза, в последната третина от терена", добави Сампаоли.