Капитанът на Барселона Андрес Иниеста се разбра да поднови договора си с клуба, който ще го задържи на "Камп Ноу" до края на кариерата му. Това съобщи официалната страница на най-успешния испански отбор през новия век.

33-годишната звезда ще сложи подписа си по-късно днес на специална церемония, с което ще сложи край на спекулациите за бъдещето му, които го свързваха с италианския хегемон Ювентус. През лятото Иниеста намекна, че може да напусне Барса след изтичането на старото му споразумение през 2018 г., но след това получи уверение, че ще продължи да е важна част от отбора. Това го накара да преосмисли решението си.

Иниеста е юноша на Барселона и прави дебют за тима през 2002 г. За това време той има над 639 мача, в които е вкарал 55 гола. Започва да тренира в школата на испанския гранд през 1996 г. и заедно с Лео Меси имат най-много трофеи за Барса – 30. През този сезон Иниеста е изиграл 6 срещи в Ла Лига и под ръководството на Ернесто Валверде започна да връща познатото си високо ниво.