Само преди няколко месеца ПСЖ разтърси пазара, плащайки на Барселона невижданите до момента 222 милиона евро за Неймар.

Съвсем скоро каталунците могат отново да се превърнат в рекорден продавач по неволя, гръмна мадридският вестник "АС". Според изданието Манчестър Сити е приготвил фантастичните 400 милиона евро за живата легенда на лидера в Ла Лига Лионел Меси.

"Гражданите" са готови да излязат с бомбастичната оферта още през януари, ако Лео не удължи изтичащия на 30-и юни 2018 година договор. Аржентинецът се разбра с ръководството на Барселона за нов договор и новината беше обявена в началото на юли, но петкратният носител на Златната топка все още не е сложил официално своя подпис.

Според президента на "блаугранас" Хосеп Мария Бартомеу новият договор на Меси е до 2021 година и има тежест, защото е парафиран от баща му. Според специалисти по спортно право обаче контрактът е нищожен без подписа на самия футболист.

Според "АС" от Манчестър Сити следят внимателно ситуацията и при отказ на Лео да преподпише, клубът е готов да плати умопомрачителната сума. Твърди се, че "гражданите" са провели "сериозни разговори с близки на футболиста".

Новината на мадридския вестник до голяма степен е лишена от логика, тъй като не изглежда разумно Сити да плаща въпросната сума за футболист, чийто договор изтича само след шест месеца. В същото време обаче подобна сделка би била огромен маркетингов взрив за английския клуб и със сигурност би го популяризирала по целия свят.

Манчестърци се опасяват, че Меси може да премине в друг клуб, ако стане свободен агент и затова са решили да си гарантират неговите услуги при първа възможност. Голямата пречка пред тях е съпругата на играча Антонела, която не иска семейството да се мести от Барселона.