Испанският клуб Барселона вече е приготвил нова оферта до Ливърпул за плеймейкъра Филипе Коутиньо, която ще бъде представена през януарския трансферен период, обявиха от Ноу Камп днес.

Каталунците направиха няколко опита през лятото, за да вземат този играч, но сопред различни медийни публикации цената му е около 200 милиона евро и за момента задържат играча. Хора от Ливърпул обявиха, че въпросната сума не отговаря на истината и от Барселона лъжат.

Изпълнителният директор на Барса Оскар Грау пък обяви, че клубът очаква рекордни прогнозни приходи, които са в рамките на 897 милиона евро за сезон 2017/2018, което е със 189 милиона евро повече в сравнение с миналия шампионат.

"Вече сме готови да привлечем Коутиньо или който и да е друг футболист, желан от нашия спортно-технически щаб през зимния трансферен период, заяви Грау на пресконференция днес.

"Искаме да имаме най-конкурентния отбор, който можем да създадем. Клубът ще бъде устойчив финансово и ние не искаме да търпим повече загуби. Но ако се стигне до там, ние ще търсим други пътища за генериране на финансови приходи в бюджета", добави Грау.

Президентът на клуба Жозеп Мария Бартомеу заяви през октомври 2016-а, че финансовата цел пред Барселона е през 2021-а година приходите на клуба да са около 1 милиард евро. През това лято Барселона продаде бразилският нападател Неймар на Пари Сен Жермен за 222 милиона евро преди да похарчи 105 милиона за нападателя Усман Дембеле от Борусия (Дортмунд).

"Представяме цифри, които са най-високите през този сезон, по-високи от приходите на който и да било клуб. Дори отборите от НБА и НФЛ в САЩ нямат такива парични потоци. Клубът е близо да достигне целта си от 1 милиард през 2021-а година, доволен е изпълнителният директор на Барселона.