Звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо ще премине в Барселона през зимния трансферен прозорец, твърди Mundo Deportivo.


Според изданието, "мърсисайдци" най-накрая са склонили да продадат бразилския си ас на каталунците, след като през лятото отказаха няколко оферти за него. Сделката ще е на стойност 71,6 милиона паунда и отделно на "Анфийлд" ще получават още бонуси, в зависимост от представянето на Коутиньо и резултатите на Барса.

Mundo Deportivo допълва, че Ливърпул е обещал на 25-годишния халф да го продаде на испанския колос, ако за него пристигне достойно предложение. Точно заради това "червените" са дали зелена светлина за сделката. Единственият проблем за Барса е, че няма да може да използва латиноса в Шампионска лига, защото той вече игра в турнира за настоящия си отбор.

Очаква се през зимата английският клуб предсрочно да привлече Наби Кейта от Ред Бул Лайпциг и африканецът да замести Коутиньо. Петкратният европейски клубен шампион вече активира клаузата за купуването на африканеца на стойност 75 млн. евро, което е рекорд за клуба.

Тя обаче влиза в сила от 1 юли 2018 г., но Ливърпул ще се опита да завърши сделката по-рано, като предложи допълнителна сума на "биковете" за звездата им.