Аржентина го направи! Страната се класира за Мондиала в Русия, при това директно. Това стана възможно благодарение на помощта от другите тимове, а и на гения на Лео Меси, който изригна с хеттрик при успеха с 3:1, при гостуването на Еквадор в Кито.

Заради голямата надморска височина е много трудно да се играе срещу този противник, но въпреки това аржентинските национали успяха да спечелят последната си световна квалификация на стадион "Олимпико Атахуалпа". 

Директното класиране стана възможно и заради победата на Бразилия над Чили, която на практика изхвърля Алексис Санчес и компания от сметките за световните финали, както и донякъде заради ремито между Перу и Колумбия. 

Това бе първи успех на Аржентина в Кито от 16 години насам, като тогава страната успя да постигне успех с 2:0 срещу същия противник на същия стадион. 

Оттогава "гаучосите" бяха в серия от четири поредни мача без успех при визита на този противник. 

С успеха си Аржентина финишира трета с 28 точки. 


Мачът обаче започна по най-лошия възможен начин за гостуващия тим, тъй като още в 35-ата секунда домакините стигнаха до попадение и откриха резултата.

След страхотна атака Ордонес Айови видя в наказателното поле Ибара, който с удар от близка дистанция успя да матира противниковия вратар и да даде аванс на страната си. 

Това обаче още повече окуражи "гаучосите" и в 12-ата минута Ди Мария видя Меси пред малкото наказателно поле и последният много елегантно успя да отклони топката във вратата.

В 20-ата минута с топовен удар около дъгата голямата звезда на гостите и най-добър футболист в света хвърли гостуващите фенове в див екстаз, след като направи обрата в мача пълен.

В 62-ата минута всичко в този мач приключи с хеттрика на аржентинеца, който от границата на наказателното поле с феноменален прехвърлящ удар за трети път вкара топката в противниковата врата.

ЕКВАДОР - АРЖЕНТИНА 1:3
1:0 Ибара 1
1:1 Меси 12
1:2 Меси 20
1:3 Меси 62

ЕКВАДОР: Бангуера, Рамирес, Арболеда, Алварес, Веласко, Ибара, Орехуела, Севалос, Интриаго, Ибара Мина, Ордонес Айови

АРЖЕНТИНА: Ромеро, Меркадо, Масчерано, Отаменди, Салвио, Перес, Билия, Акуня, Меси, Бенедето (76 - Икарди), Ди Мария (84 - Паредес)