Ръководството на Барселона готви нещо невиждано, за да успее да задържи голямата си звезда Лео Меси.

Договорът на аржентинския гений с каталунците изтича през лятото на 2018 година и от 1 януари той може да парафира предварително споразумение с друг клуб. През юни двете страни се разбраха да преподпишат, но изненадващо петкратния носител на Златната топка продължава да отлага дългоочакваната новина. Предполага се, че причината за това е спортният проект, който не удовлетворява аса на испанския колос.

Богаташите от Манчестър Сити следят под лупа случващото се с Меси на "Камп Ноу" и преди дни се появиха информации, че са приготвили 400 милиона евро, за да осъществят трансфера на века. От Барса обаче в никакъв случай не искат да изпускат голямата си звезда и Daily Mail пише, че ръководството е готово да даде невиждан бонус от 89 млн. евро на Меси, за да преподпише, a седмичната му заплата да е 557 хиляди. евро.

Носителят на Купата на Краля има финансовата мощ да си го позволи, благодарение на продажбата на Неймар в ПСЖ за рекордните 222 млн. евро. Изпълнителният директор Оскар Грау вчера се похвали, че Барселона очаква рекордни приходи за сезон 2017/18 от 897 млн. евро. По този начин каталунците ще изпреварят Реал Мадрид по най-висок бюджет, написа по-рано през деня Marca. "Кралският клуб" разполага с 690,3 млн. евро.