Най-скъпият футболист в историята на Барселона Осман Дембеле навярно е получил тежката си контузия заради... стрес. На това мнение е доктор Сакари Орава, който извърши хирургическата интервенция миналия месец.

Както е известно, Дембеле разкъса сухожилие на двуглавия бедрен мускул на левия крак и ще бъде аут до месец декември, макар да е сигурен, че ще се завърне и по-рано.

"Към момента неговото възстановяване върви добре. Държа постоянен контакт с д-р Пруна, който ме запознава с контролните прегледи. Всичко е наред с Дембеле", коментира Орава пред вестник "Мундо Депортиво".

"Той е много оптимистично настроен, както всички млади момчета на своята възраст. Но му препоръчвам да бъде предпазлив по отношение на рехабилитацията. Може би е било грешка на младостта да не каже, че е изпитвал болка на това място по-рано. Стресът, на който беше изложен след този трансфер също може да е повлиял за получаване на травмата", добави медикът.

Според куп специалисти в областта на спортните контузии основната причина за травмата на Дембеле е фактът, че той не тренираше с Борусия Дортмунд през август, когато бойкотираше германския клуб, докато форсираше своя трансфер в Барса.