Барселона – Олимпиакос, мач от Група D на Шампионската лига, стадион „Ноу Камп“, 21:45 часа българско време.

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогнозата на Gol.bg:

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че играчите му няма да бъдат разочарования, ако местните фенове решат да протестират по време на мача с Олимпиакос. Каталунците ще направят решителна крачка към осминафиналите, ако постигнат третата си поредна победа в групата довечера, но мачът отново може да бъде политизиран заради Независимостта на Каталуня.

„Хората идват да гледат футбол и да се забавляват. Надявам се, че това ще бъде така и в сряда. Но някои хора искат да изразят себе си и това няма да ни повлияе“, заяви Валверде.

През уикенда Барса прекъсна перфектната си серия в Ла Лига, след като завърши 1:1 като гост на Атлетико Мадрид. Валверде призна, че гледа с едно око и към следващия мач в първенството срещу Малага и може да направи някои промени.

„Предстои ни важен мач, но срещу Малага също ще е важно. Идеята ни е да спечелим и двата. Някои играчи са изморени след гостуването на Атлетико, защото бяха напрегнати няколко седмици. Все пак имахме 4 дни за възстановяване“, каза още Валверде.

Мачът довечера ще бъде по-емоционален за треньора на Барса, който преди време бе наставник на Олимпиакос. С тима от Пирея Валверде спечели дубъл в първия си сезон начело, а във втория взе титлата на Гърция.

„Не знам защо феновете на Олимпиакос ме харесват толкова много, но е истина, че спечелихме доста трофеи. Чувствата са взаимни. Гърците винаги са се отнасяли добре с мен. Оставих голяма част от сърцето си там“, добави Валверде.

Олимпиакос загуби първите си два мача в групата, а към момента е на 5-то място в първенството. Треньорът Такис Лемонис все пак смята, че най-доброто предстои.

„Мисля, че трябва да излезем на стадиона като отбор. В тази работа винаги трябва да мечтаеш. Всеки мечтае за големите мачове и големите победи. Аз искам да излезем на стадиона и да покажем, че сме добър отбор“, каза Лемонис.

Резултат: 3:0