Нападателят на Барселона Луис Суарес прави най-лошия си старт, откакто премина на стадион "Ноу Камп", показва статистиката.

До момента уругваецът има само три гола на сметката си след 11 изиграни мача и изостава сериозно от показателите си през миналия сезон, когато имаше девет гола за този период от време. През 2015/16 пък той бе вкарал шест гола на този етап.

При постната победа над Малага в събота Суарес получи само две възможности, като втората от тях се превърна в непростим пропуск. В Испания се питат какво се случва с голмайстора на Ла Лига за сезон 2015/16.

Мнозина смятат, че Луис страда от новата система на треньора Ернесто Валверде, който го кара да играе изместен вляво от обичаната си позиция - в центъра на атаката. Картата (снимката долу) от мача с Малага доказва тази теза, разкривайки ни движенията на нападателя на терена.

Другата причина се крие във физическите му проблеми. Все още не е ясно дали Луис е напълно готов за игра заради проблемите с коляното му. Както е известно, медицинските екипи на Барса и уругвайския национален отбор влязоха в остър спор дали снайперистът се нуждае от операция.