Леганес - Барселона, мач от четвъртия кръг на испанската ла Лига. Стадион "Бутарке", 14.00 часа българско време.

Групата на Барселона:

Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Юмтити, Пике, Масчерано, Матийо, Роберто, Алба
Полузащитници: Иниеста, Ракитич, Рафиня, Арда, Д. Суарес, Гомеш
Нападатели: Меси, Л. Суарес, Неймар, Алкасер
Извън групата: Масип, Дин, Видал, Бускетс


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите излизат в търсене на задължителна победа, след като в предишния кръг допуснаха сериозна изненада и загубиха на свой терен срещу Алавес.

Леганес е абсолютен дебютант в Ла Лига и е един от двата отбора в елита, срещу който звездата на Барселона Лионел Меси не се е разписвал до момента. Двата тима се срещат за първи път в официален мач и мадридчани определено нямат нищо за губене.

"Блаугранас" са спечелили 10 от последните си 12 гостувания в испанския шампионат, запазвайки "суха" мрежа в последните четири срещи далеч от дома. Освен това в 16 от последните 19 мача за първенство на Барса са падали поне по три гола на мач.

Звездното трио на Барса Лео Меси, Луис Суарес и Неймар започна в график (13 попадения във всички турнири този сезон) за нов рекорд за общ брой отбелязани голове във всички турнири и Леганес изглежда като удобен противник серията им да продължи.

Внимание: Леганес допусна само едно попадение от игра (и общо два гола) във вратата си в първите три кръга и успя да врътне нулево равенство срещу един от най-тежките противници в Европа - Атлетико Мадрид.

За първи път този сезон треньорът на шампионите Луис Енрике разполага с всички свои футболисти за официален мач и Лучо си позволи да остави извън борда здравите Масип, Дин, Видал и Бускетс. Очакваме убедителна победа за каталунците с поне два гола разлика.


Резултат:  Леганес - Барселона 0:3