Нападателят на Барселона Лионел Меси получи Златната обувка за голмайстор на сезон 2016/17. Аржентинецът заслужи приза още през май месец, но едва сега му бе връчена наградата.
Меси отбеляза 37 гола през миналия сезон, с което получи 74 точки в класацията.

"Старая се да подобрявам играта си непрекъснато. Всеки ден все повече и повече се наслаждавам на призванието да бъда футболист", коментира Меси след награждаването, на което получи приза от миналогодишния носител на Златната обувка и негов съотборник в Барселона - Луис Суарес. 

Меси печели Златната обувка за четвърти път в кариерата си след 2010, 2012 и 2013 година. По този показател той се изравни с Кристиано Роналдо, който също има четири Златни обувки.

Аржентинецът коментира и решението на треньора Валверде да го остави на пейката за мача от Шампионска лига срещу Ювентус през седмицата. Меси се появи в игра след почивката, а Валверде обясни, че е искал да го запази свеж за дербито в Примера срещу втория Валенсия в неделя.

"Всеки път като съм на пейката, съм нервен, защото не съм свикнал да гледам отстрани. Не ми харесва да бъда извън терена, обичам да играя и да помагам на игрището. Но в същото време съзнавам, че сезонът е дълъг и трябва да се грижа за себе си, защото сезоните стават все по-тежки с всяка изминала година", каза Лионел Меси.