Барселона е отделил 350 милиона евро, за да задържи голямата си звезда Лионел Меси, чийто договор изтичаше в края на сезона. На 25-и ноември дългоочакваната новина стана факт и петкратния носител на Златната топка се обвърза с клуба до 2021 година.

Вестник "Мундо Депортиво" твърди, че Меси ще получава по 20 милиона евро на сезон под формата на бонус заради това, че се е съгласил да удължи контракта си. Освен това клубът ще плаща 50 милиона евро бруто за годишната му заплата. Сметките показват, че за пет сезона Барса ще плати 350 милиона евро.

От страх да не избяга като свободен агент в Манчестър Сити или друг богат клуб, босовете на Барса са били принудени да удовлетворят финансовите изисквания на суперзвездата, който носи отбора на гърба си в продължение на няколко сезона.

Каталунското издание допълва, че чистата заплата на Меси е в размер на 35 милиона евро, като в тази сума дори не влизат приходите му от имиджови права и бонуси за постигнати резултати. 

Сметките показват, че аржентинецът печели по 95 890 евро на ден и по 3995 евро на час. 84% от бюджета на Барселона пък вече ще отива за заплатите на футболистите, което е доста над препоръчителната бариера от 70%...