Виляреал - Барселона, мач от 34-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Ел Мадригал", начало 22.00 часа.

 

Групата на Барселона:

Вратари: Пинто, Ойер
Защитници:  Масчерано, Алвеш, Адриано, Бартра, Монтоя
Полузащитници: Бускетс,  Шави, Иниеста, Фабрегас, Сонг, Сержи Роберто, Афелай
Нападатели: Меси, Педро, Алексис, Тейо

Контузени: Неймар, Алба, Пике, Пуйол, Валдес, Куенка, Дос Сантос

 


ПРОГНОЗА: Барселона гостува на Виляреал в изключително тежък мач от испанската Примера Дивисион. Срещата ще е особено тежка за каталунците най-вече заради емоционалния шок от смъртта на Тито Виланова.

Бившият наставник на Барселона почина в петък след борба с рака. Новината разтърси целия футболен свят, но със сигурност се е отразила особено силно на играчите на Барса, които бяха много близки с Виланова още от времето му като асистент на Пеп Гуардиола.

От една страна играчите на Барса ще искат да почетат Виланова с добра игра и победа в негова памет. От друга обаче мислите им надали ще са фокусирани изцяло върху футбола и концентрацията им няма да е същата, каквато обикновено.

Виляреал от своя страна се намира е много корав тим през този сезон и след като спечели промоция в края на миналата година, сега изненадва всички с представянето си. В момента тимът се намира на 7 място с всички шансове да се класира в европейските турнири.

Допълнителен проблем за Барса остават многото контузии, най-вече в защита. Жерард Пике, Карлес Пуйол и Жорди Алба са извън състава, а в допълнение го няма и Неймар.

Като се отчете и сравнително слабата форма на каталунците като гост, нищо чудно да се стигне до равенство.

Резултат: 1:1