Нападателят на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович за пореден път критикува испанският треньор Пеп Гуардиола, който в момента е начело на Манчестър Сити.

През 2009/10 двамата работиха заедно в Барселона, но след края на сезона шведската звезда премина в Милан заради обтегнати отношения със спеца и многократно го обвини за неуспешния си престой на "Камп Ноу".

Неделното манчестърско дерби (б.р. - 2:1 за Сити на "Олд Трафорд") и последвалия скандал, накараха ветерана още един път да критикува Гуардиола. "Първите шест месеца в Барселона вървяха добре, но след това той промени схемата. Говорих с него и му казах, че заради Лео Меси жертва други играчи, в това число и мен. Отговори ми, че ме разбира, но след това ме остави резерва. Отново и отново...", заяви Ибра.

"След този разговор изобщо не ме погледна. Когато влизах в стаята, той излизаше. Исках среща с него, но все имаше други планове и не можеше. Настояваше на тренировки да ходим само със служебни коли. Един път отидох с Ферари или Порше и той незабавно ме осъди. Четох, че същото се е случило с Марио Манджукич и Самуел Ето'о. Гуардиола не е най-лошият треньор, с когото съм работил, но е най-детският. Мъжът е длъжен да се изправя срещу проблемите и да ги решава, не да бяга като страхливец", каза още Ибрахимович.