Звездата на Барселона Лионел Меси говори пред официалния сайт на ФИФА за предстоящото догодина световно първенство, което може да се окаже и последния му шанс да грабне най-важния трофей.

"Ние ще бъдем в добра форма, защото все още се развиваме. Трябваше да преминем през нещо, което не очаквахме и не заслужавахме, защото преди това имахме мачове с Венецуела и Перу, които можехме да спечелим лесно. И нямаше да ни се налага да преминаваме през всичко това в края на квалификациите", започна Лео.

"Имахме четири официални мача с новия селекционер, но националният отбор ще се промени. Мачът с Еквадор е зад гърба ни. Ще се отървем от цялото напрежение и страха, които съпътстваха мача. Ние рискувахме да не постигнем целите си. Но националният отбор ще се промени много."

"Болката от загубата на финала преди три години не е отминала. И не зная дали някога ще отмине. Трябва да живеем с това. Тя ще си остане завинаги. Световното е много скъп спомен и горчив такъв заради начина, по който завърши. Но този спомен ще си остане вечно."

"Ако трябва да бъда честен, никога не съм мислил как ще се чувствам на 30 години. Но сега съм много щастлив с моя личен и професионален живот. Намирам се в добра форма на терена и извън него. Доволен съм от мястото, на което се намирам в момента. Наясно съм, че съм се променил. Човек расте и се променя. С времето израстваш на терена и извън него."

За думите на Сампаоли след сладката победа в Еквадор, че футболът дължи на Меси световната титла, Лео каза с усмивка: "Да, чух това изказване и той ми го каза лично. Надявам се футболът да ми се отплати".