Кевин Гарнет се завърна и това веднага се усети. Ветеранът имаше ключова проява в края на мача с Орландо, помагайки на Келтите да спечелят дербито на Изток със 109:106.

Той пропусна предишните 9 мача на отбора, от които Бостън загуби 3, но сега отбеляза 19 точки и овладя 8 борби за ценния успех, който затвърди първото място на състава в конференцията.

39 секунди преди края при равен резултат Пол Пиърс отигра отлично ситуация срещу Джейсън Ричардсън, като отбеляза 2 точки, а реализира и от наказателната линия за 107:104.

При решителната атака на Орландо Гарнет пресече подаване на Джамиър Нелсън към Ричардсън, след което Рей Алън бе фаулиран и с 2 точни наказателни удара гарантира триумфа. Той завърши с 26 точки.  

“Сега изглеждахме по съвсем различен начин. Кевин трудно може да бъде заместен. Само със своето присъствие той повдига духа на всички” доволен бе Пол Пиърс, който вкара 14 точки.

За Меджик Дуайт Хауърд отбеляза 33, а Райън Андерсън добави 16 от пейката, но гостите нямаха шанс, след като играчите на Бостън реализираха 60% от стрелбите си.

С баланс 31-9 Селтикс остава на първо място в конференцията, докато с 26-15 Орландо е едва на 5-а позиция, но със сигурност ще играе важна роля в плейофите.