Дуейн Уейд и ЛеБрон Джеймс бяха хванати да се подиграват на лидера на Далас Дирк Новицки.

В Интернет бе разпространено видео, на което де вижда как звездите на Маями се прибират към съблекалнята след лека тренировка преди 5-ия мач от финалите в НБА.

Уейд кашля, след което казва: “Чу ли ме да кашлям? Мисля, че съм болен”. И двамата след това подсмърчат и се усмихват.

Както е известно германецът игра болен в мач №4 от финалите, като имаше треска, инфекция на синусите и температура от 38,3 градуса. Въпреки това той имаше ключови отигравания при победата, а след това изведе тима и до успех със 112:103 в петия двубой, след което Далас вече води с 3-2.

“Не съм симулирал кашлица” заяви вчера Уейд. “С ЛеБрон видяхме камерите наоколо и решихме да се пошегуваме, защото знаехме много добре по какъв начин ще бъдат представени нещата и стана така, както очаквахме” добави той.

Самият Новицки остана спокоен. “Подобни действия ми се струват детински, но аз съм в тази лига 13 години и нито веднъж не съм симулирал контузия. Случилото се обаче няма да ме мотивира допълнително. Това са финалите в НБА и ако имаш нужда от допълнителна мотивация значи имаш проблем” добави той.

Мач №6 от битката за титлата е в неделя срещу понеделник в 3 часа българско време и при победа Далас ще триумфира с трофея.