Баскетболистите на Великобритания пратиха Турция във втората фаза на Евробаскет 2011 благодарение на победата си с 88:81 над Полша.

По-късно днес турците играят с Испания, но ще се класират дори и при поражение. Причината е, че заедно с англичани и поляци те ще приключат с по 2 победи в групата, но комшиите са с най-добри показатели в мачовете между трите състава.

Иначе двубоят между Великобритания и Полша бе оспорван и драматичен. Островитяните водеха през повечето време, въпреки че нямаха почти никакви шансове заради поражението си с 61:90 от Турция във втория ден на турнира.

Успех щеше са прати поляците напред и 3 минути преди края те водеха със 77:75. Последва обаче тройка на Лензли, а след това Джоуъл Фрийланд и Луол Денг добавиха по 2 точки и Великобритания дръпна с 82:77.

Тройка на Фрийланд за 85:79 минута преди сирената окончателно гарантира успеха. Крилото на Уникаха изигра наистина фантастичен мач като приключи с 27 точки, при стрелба от игра 12 от 12. Звездата на Чикаго Булс Луол Денг добави още 28, но англичаните си тръгват от турнира.

В другите два ранни мача Финландия победи Черна гора със 71:65, а Израел се наложи над Италия с 96:95 след продължение и взе първа победа.