Ден, след като разбиха домакините на европейското първенство по баскетбол, играчите на Испания показаха и другото си лице.

Без звездата Пау Гасол, който пропусна двубоя заради болки в десния глезен, иберийците отстъпиха с 57:65 пред Турция и така записаха първо поражение в турнира.

Комшиите щяха да продължат и при поражение, но взеха ценен успех, който подобрява позициите им във втората групова фаза на първенството.

Началото на предвещаваше подобно нещо. Испанците играеха спокойно и след 8 поредни точки в края на първата четвърт, поведоха с 19:10.

Турците обаче, се подобриха и секунди преди почивката изравниха при 35:35. Все пак с тройка на Хосе Калдерон фаворитите отново имаха аванс. Той все още бе 48:40 в средата на третата четвърт и 55:49 преди решителния период.  
 
В него обаче, започна драмата. Фелипе Рейес наниза 2 точки за 57:49 8,40 преди сирената, но това се оказаха последните точки на Испания в мача.

Омер Ашък и Арслан изравниха, а играчите на Серхио Скариоло продължава да пропускат стрелбите си, сякаш за да компенсират представянето си срещу Литва, когато вкарваха от невъзможни позиции.

Омер Онан наниза тройка и Турция поведе с 60:57 по-малко от 4 минути преди края. Последваха нови пропуски и от двата състава, преди Хедо Тюркоглу да вкара 3 точки 31 секунди преди края и така да донесе успеха на Турция.