Калоян Иванов направи много силен мач в испанското баскетболно първенство и помогна за успеха на своя Лусентум Аликанте над Валенсия със 70:67 като гост в мач от 3-ия кръг.

Успехът бе втори за тима на българина, като е един от 8-те тима с баланс 2-1. Единствено Уникаха Малага е с 3 поредни победи досега.

За почти 25 минути игра Калоян наниза 12 точки като успя в 3 от 5 опита при стрелбата си от игра, а от наказателната линия бе 6 от 9. Той овладя и 9 борби, като 3 от тях бяха в нападение и бе най-полезен по този показател за отбора си. Българинът направи и 4 асистенции.

Кайл Синглър бе най-резултатен за победителите с 24 точки, а мачът бе много оспорван и бе решен в последните минути, като и двата тима направи много пропуски и е интересно, че последната четвърт приключи при 11:10 за Валенсия. В крайна сметка обаче, триумфът бе за гостите.

Иначе бе интересно това, че в този кръг фаворита Барселона загуби мача си, след като падна като гост със 75:81 от Кахасол. Хуан Карлос Наваро нямаше ден и успя да вкара само 3 от 10 изстрела от игра, което бе решаващо за поражението. Каталунците изостанаха с 46:58 преди последната четвърт и след това не успяха да наваксат пасива си, допускайки първото си поражение в първенството.