Главният организатор на "Мача на звездите" Стефан Августинов разкри още преди няколко дни, че е в напреднали преговори с Денис Родман за участие в шоуто на 7-ми април.

Днес официално бе потвърдено от българската федерация по баскетбол, че петкратният шампион на НБА ще бъде в зала "Арена армеец" за очакваното с огромен интерес.

Овладелият повече от 11 000 борби в най-силния баскетболен шампионат няма да се съблече по екип за мача, но организаторите на срещата обещаха, че ангажиментът му ще е по-сериозен от хвърляне на първа топка.

"Той има интерес да дойде с по-голям екип. На 6-ти април ще даде пресконференция. Това е събитието на века за българския  баскетбол. Родман няма да играе в "Мача на звездите", но ще се  включи активно в него. Това е един от начините да покажем, че в нашата страна има баскетбол и този мач може да бъде допинг инжекция за него", заяви Августинов, цитиран от bTV.

Денис Родман, който направи име в Детройт Пистънс и Чикаго Булс, ще има и едночасова сесия за раздаване на автографи на своите верни почитатели.

До момента са продадени над 1000 билета за двубоя, които са  с цени от 11 и 16 лева. В деня на мача те ще струват 15 и 20 лева.

От федерацията все още чакат потвърждението за присъствие на друга легенда на баскетбола - Арвидас Сабонис.