Баскетболистите на Лукойл Академик загубиха и 4-ия си мач в турнира „Юрокъп“ и това намали драматично шансовете им да продължат напред в надпреварата.

Студентите паднаха в зала „Универсиада“ от босненския Игокеа с 61:70, като отново последната четвърт на мача се оказа ключова, тъй като те отстъпиха в нея с 9:15.

До тогава двубоят вървеше равностойно, като все пак гостуващия състав бе този, който бе напред през повечето време. Босненците водеха с с 55:52 след 30 минути, но вкараха първите 6 точки след подновяването на играта.

Лукойл се приближи до 59:63 в средата на периода, но тройка на Неманя Гордич го попари, а в последните 3 минути на мача българският шампион дори не отбеляза нито една точка и така позволи на гостите да приключат спокойно двубоя.

Филип Виденов отбеляза 14 точки за Академик, който допусна цели 17 технически грешки, срещу само 10 за противника, за който успехът бе първи и с него отборът запази шансове да се класира напред, макар и те да не са много добри.

В друг мач от групата Химки победи Кършияка с 80:66 у дома и нанесе първо поражение на турския тим. И двата тима са с баланс 3-1, а Апоел Мигдал и румънския Асесофт също са добри шансове да продължат.