Баскетболистите на Лукойл Академик запазиха шансове да продължат напред в турнира Юрокъп, след като спечелиха в „Арена Армеец“ със 74:64 срещу турския Пънар Кършияка.

Триумфът подобри баланса на отбора до 3-5, като до края на груповата фаза трябва да се спечелят и двата мача. Турците са с 5-3, но Апоел Мигдал може да бъде достигнат, тъй като е 4-4 след поражение със 73:85 от лидера Химки в друг двубой от групата.

Лукойл започна добре и вкара първите 5 точки в мача, но гостите бързо се върнаха в двубоя и излязоха напред след серия от 10:2.

До почивката нито един от двата тима не успя да се откъсне, така че логично резултатът след 20 минути бе само 39:38 за домакините.

Студентите направиха силна трета четвърт, в която затегнаха защитата си и успяха да дръпнат с 54:46 малко преди края на периода.

В средата на последната част турският тим се приближи до 58:61, но това бе максимумът. Серия от 11 поредни точки за Студентите им даде решаваща преднина, като в един момент от поредицата Сашо Янев вкара важна тройка в последната секунда на атаката.

Аландо Тъкър бе най-резултатен за победителите с 18 точки, Божидар Аврамов добави 14, от които 4 тройки, а Димитрис Вергинис помогна с 13.