Българският национален по баскетбол нямаше късмет при жребия за квалификациите Евробаскет 2015, който бе изтеглен днес в Барселона. Хората на Константин Папазов попаднаха в група Б заедно с отборите на Черна гора, Израел и Холандия. 

Общо тимовете бяха разпределени в 7 групи, като пет от тях са с по четири отбора, а две са с по три. Мачовете ще се играят през месец август, като първия кръг е на 10-и, а последният на 27-и.

За финалите в Украйна ще се класират победителите в групите, както и 6-те най-добри втори отбори, като при определянето на най-добрите втори отбори ще се взимат резултатите само срещу първия и третия в класирането от групите.

Задачата на българите изглежда много трудна, тъй като Израел и Черна Гора  участваха на последното първенство в Словения и са традиционни сили в играта. 

Миналото лято националният отбор бе близо да стане първият отбор, класирал се за надпреварата, но загуби от Естония финала на предварителните квалификации. Тимът за последно игра на такъв форум през 2011-а.