Баскетболният Рилски спортист поиска селекционерът на националния отбор Константин Папазов да бъде уволнен.

Причината естествено е скандалът, който се получи в събота след края на полуфиналния мач за Купата на България между Левски и тима от Самоков.

Тогава Папазов изригна срещу феновете от Самоков, които нарече „селяни“ и ги провокира, а освен това обвини журналисти от ТВ 7 за загубите на националния отбор. Върхът обаче бе удара срещу изпълнителния директор на Рилски Спортист Борислав Чилингиров, с когото се спречкаха и размениха реплики.

Настана страхотно меле, като в него опита да се включи и треньорът на самоковци Росен Барчовски, който в това време даваше интервю след двубоя. Последваха закани и псувни и срамни сцени за българския баскетбол.

Управителният съвет на федерацията ще се събере на извънредно заседание в четвъртък, за да обсъди създалата се ситуация и да вземе решение относно позицията на Папазов.

Днес Дисциплинарната комисия към БФБ се събра, за да разгледа случая, като наказа Тити за 4 мача и глоба от 1900 лева. Треньорът вече бе обявил, че няма да обжалва. Чилингиров отнася 1500 лева, като и при двамата санкциите са двойни заради заемани от тях постове във федерацията.