Кевин Дюрант изигра поредния си фантастичен мач и завърши с 51 точки, извеждайки Оклахома Сити до епична победа над Торонто със 119:118 след 2 продължения.

Лошата новина за Тъндър обаче бе новата контузия на Ръсел Уестбрук. Гардът пострада в третата част, когато близо до страничната линия Кайл Лаури връхлетя върху него и удари дясното му коляно.

Уестбрук веднага се обърна и поиска прекъсване, като определено изпитваше болка и накуцвайки се прибра в съблекалнята с помощта на свои съотборници. Както е известно той претърпя 3 операции на същото коляно в рамките на около 9 месеца и сега по всичко изглежда, че отново няма да играе доста време.

Иначе двубоят определено се превърна в класика и бе невероятно как домакините изпуснаха победата, след като водеха със 118:110 49 секунди преди края. Дюрант наниза тройка, а след пропуск на Раптърс Дерек Фишър също успя от далечна дистанция.

След това канадците сбъркаха при изнасянето на топката под своя кош и Дюрант атакува, като претендираше, че е бил фаулиран, но нарушение не бе отсъдено. Джон Салмънс овладя и застана на линията, но пропусна два наказателни удара 9,7 секунди преди сирената.

Това даде шанс за Гръмотевиците и те се възползваха, естествено давайки топката в ръцете на Дюрант. Суперзвездата отбеляза тройка през човек по-малко от 2 секунди преди сирената, а след това трудният опит на ДеМар ДеРозън не бе точен и гостите се измъкнаха.

Реджи Джаксън, който най-вероятно ще получи повече игрово време при отсъствието на Уестбрук, помогна с 25 точки за успеха. Оклахома Сити водеше с по 3 точки в края на редовното време и първото продължение, но загуби аванса си преди да съумее да направи забележителния обрат.