Плеймейкърът на Голдън Стейт Стеф Къри продължава да доказва, че е играч за големите мачове. 

Гардът донесе победата на Уориърс  в Далас със 122:120, вкарвайки една десета от секундата преди края на продължението. 

Той остана сам срещу Хосе Калдерон, направи няколко финта и виждайки, че времето изтича, стреля с отскок от крилото и реализира, разбивайки сърцата на Маверикс, които загубиха за 4-и път в 5 двубоя у дома след добавено време. 

„Пропуснах някои стрелби от чисти позиции в мача, но продължих да опитвам и се радвам, че този изстрел влезе” заяви Къри, който завърши с 23 точки и 10 борби. Клей Томпсън реализира 27, а Джърмейн О’Нийл помогна с 20, включвайки се отлично вместо при поредната липса на Андрю Богът и Дейвид Лий за калифорнийци. 

Именно ветеранът имаше ключова намеса в защита, когато направи чадър на Монтей Елис при 120:120. Ситуацията бе доста тънка, тъй като домакините претендираха, че 2 точки трябва да бъдат зачетени и топката сякаш наистина бе минала най-високата си точка. Реферите обаче замълчаха. 

Дирк Новицки водеше домакините с 33 точки и 11 борби, но тимът изпусна преднина от 4 точки в продължението. Поражението влоши показателите на отбора до 44-31 и го смъкна на 9-о място в конференцията, докато с 46-28 Голдън Стейт остава шести.