Баскетболистите на ЦСКА Москва постигнаха трудна победа над Панатинайкос със 77:74 в първи мач от 1/4финалните плейофи на Евролигата и поведоха с 1-0, като ще бъдат домакини и в следващия двубой.

Руският състав игра силно през първото полувреме. Той спечели първата четвърт с 21:14, а в средата на втората поведе с 31:18 след кош на Ненад Кръстич.

Гостите обаче намалиха пасива си на почивката на 7 точки, а след нея продължиха да играят здраво и след тройка на Димитрис Диамантидис 9 секунди преди края на периода, стопиха изоставането си до 56:58.

В последната четвърт Панатинайкос дори поведе с 67:62 3 минути преди края. Сони Уиймс обаче вкара важна тройка за ЦСКА, а след като Джеймс Гист изпусна един наказателен удар, отново е точен отдалеч и изравни за 70:70 минута преди края.

Гист вкара 2 точки за ПАО, но Кайл Хайнс възстанови равенството от линията, а след това и двата състава пропуснаха да спечелят и така се стигна до продължение.

В него гостите вкараха първите 2 точки, но повече не се разписаха. Кайл Хайнс даде аванс на московчани при 75:74, а след това Уиймс пропусна 2 от 4 изпълнени фаула, но това не се оказа фатално. Пропуски на Мачиулис и Диамантидис от тройката осигуриха триумфа на домакините.