Баскетболистите на Оклахома Сити запазиха второто си място в Западната конференция и ще имат домакинско предимство поне за първите два кръга на плейофите, но това стана много трудно. 

Тъндър победи Детройт със 112:111 след 42 точки на Кевин Дюрант, който отбеляза 21 от тях в последната част и на практика сам изведе отбора си до победа. 

Само успехът гарантираше второто място на Гръмотевиците, които в крайна сметка го постигнаха и приключиха с баланс 59-23. Те победиха Пистънс за 9-и път поред и вече 5 години и половина са без поражение от противника си, който пропуска елиминациите 

Кентавиъс Колдуел-Поуп вкара 30 точки за гостите, които бяха много близо до триумфа, тъй като в начолото на последната четвърт водеха с 94:84. Авансът им все още бе 111:106 по-малко от 2 минути преди края, но тогава Дюрант се развихри. 

Негов  пробив завършил със забивка 16 секунди преди края даде преднина на Оклахома Сити. След това се стигна до спорна топка 1,8 секунди преди края и Брандън Дженингс успя да стреля от сравнително добра позиция, макар и от краче, но в крайна сметка радостта бе за Тъндър. 

Това направи мача на преследвача ЛА Клипърс в Портланд без значение. Ножиците бяха без наказания Блейк Грифин, а дадоха почивка и на Крис Пол и Джей Джей Редик. Те наваксаха 16 точки пасив на почивката, но в крайна сметка паднаха от Трейл Блейзърс със 104:110 и ще играят с Голдън Стейт в първия кръг на елиминациите.