Пау Гасол и Стив Неш обявиха, че не са сигурни дали ще продължат да играят за ЛА Лейкърс и през следващия сезон.

Езерняците катастрофираха много сериозно през тази кампания, след като загубиха скоро след завръщането му от контузия Коби Брайънт и завършиха с шестия най-слаб баланс в Лигата.

Това породи спекулации за бъдещето на отбора, особено след като испанецът става свободен агент, 40-годишният плеймейкър бе преследван от контузии и игра само в 15 мача. Неш има договор за още една година с тима, който обаче притежава възможност да не я изпълни.

„Ще слушам внимателно какво Лейкърс може да ми предложи и какво е състоянието на отбора тогава. Все пак нека да видим какво ще стане и на Драфта, защото тези неща могат да имат сериозно влияние върху бъдещето“ заяви Гасол, който смята, че може да играе на високо ниво още 5 години, въпреки че през лятото ще стане на 34 години.

Той намекна и че не би имал нищо против да премине в Ню Йорк, където президент е бившият му треньор Фил Джаксън. Неш също разбира, че оставането му не е сигурно.

„Зная, че те не могат да са сигурни, че ще могат да ме използват пълноценно. Надявам се, че през новия сезон ще мога да играя във всичките мачове, но честно казано никой не може да бъде сигурен какво ще се случи. Искам да помогна, но ще видим дали ще мога да го направя“ изтъкна канадецът, който е вече на 40 години.