Отборът с най-добър баланс в Източната конференция на НБА – Индиана, няма да използва центъра Андрю Байнъм в серията от първия кръг на плейофите срещу Атланта, обявиха от тима.

Баскетболистът премина при Пейсърс в началото на февруари, след като преди това бе освободен от Кливланд, където имаше дисциплинарни провинения.

Той бе взет с идеята да подсили подкошието и да помага на Рой Хибърт, но след като изигра два добри мача през март, в които записа средно по 11,5 точки и 6,5 борби за 18 минути на полето, пропусна следващите двубои.

Байнъм продължава да има проблеми с дясното коляно и все още не е готов. Треньорът Франк Фогъл все пак се надява, че ще може да го използва, особено ако Индиана стигне далеч в елиминациите, но на този етап ще разчита освен на Хибърт и на резервния център Ян Маинми.

Пейсърс са абсолютен фаворит срещу Ястребите, но през редовния сезон двата тима си размениха по 2 победи, а и напоследък в представянето на състава има спад, така че серията може да е доста по-оспорвана от очакваното.