Въпреки разочароващия сезон и пропускането на плейофите, суперзвездата на Ню Йорк Никс Кармело Антъни обяви, че иска да остане в отбора.

Крилото обаче планира да стане свободен агент през лятото и да играе в тим, който ще се бори за титлата. Отборът от Голямата Ябълка приключи с баланс едва 37-45 и очаквано пропусна елиминациите, започвайки да планира бъдещето. Фил Джаксън ще трябва да гарантира на баскетболиста успешен тим, защото в противен случай може и да го загуби.

„Искам да се върна, но искам и да печеля. Желанието ми е да бъда тук, но и да зная, че в следващите няколко години ще бъдем претенденти и конкуренти за титлата. Ако това е така няма да има проблем да остана и да подпиша договор“ заяви Антъни, който е в много добри отношения и с треньора Майк Уудсън.

„Ние станахме наистина близки. Той е човек, с когото мога да споделям. Като баща и приятел е за мен. Мога да кажа, че каквото и да се случи в бъдеще и в каквото и решени да вземе и дори да прецени, че е по-добре да си тръгне, аз ще го подкрепя“ добави играчът.

„Не мисля, че мога да си позволя още един сезон изпълнен с поражения, така че ще видим. Искам да изчистя съзнанието си и да зная какво искам, когато седнем да говорим“ каза още Антъни, който другия месец ще навърши 30 години.