За разлика от първия мач, в който имаха нужда от продължение, за да спечелят, този път баскетболистите на ЦСКА Москва нямаха проблеми с Панатинайкос и след 77-51 вече водят с 2-0 в 1/4финалната серия на Евролигата.

Сега предстоят 2 двубоя в Атина, където обаче руснаците ще отидат със самочувствие особено след втория си триумф, в който не оставиха съмнение в превъзходството си.

Те решиха мача в началото на втората четвърт, в която вкараха първите 14 точки и поведоха с 35:19. След това гърците така и не успяха да стопят изоставането си под 10 точки, а в последната четвърт разликата мина 20 точки.

Домакините вкараха 9 тройки от 15 опита, а спечелиха и борбата под двата коша с 34-23, което им помогна за успеха. Сони Уиймс бе най-резултатен за тях с 23 точки, а Владимир Мицов добави още 12. За ПАО Роко Лени Укич се отчете с 15.

В другия мач Емпорио Армани победи Макаби Тел Авив с 91:77 и изравни резултата в серията на 1-1 преди двата мача в Израел. Шестима играчи на домакините завършиха с двуцфрен актив, като Къртид Джерълс вкара 17 точки.

Вчера Реал Мадрид и Барселона спечелиха и вторите си домакинства срещу Олимпиакос и Галатасарай и при още един успех ще влязат във финалната четворка.